Vanaf januari 2024 maken de drie verpakkingsbedrijven Schutte Bagclosures, SFA Packaging en Doosopmaat.nl onderdeel uit van TailorPack Group. Deze stap is een verdere voortzetting van het reeds langjarig bestaande partnership tussen de drie bedrijven, en biedt verdere mogelijkheden tot samenwerking en groei. 

De oprichting van TailorPack Group is een vervolgstap in de sectorstrategie van Écart Invest. Verpakkingen is één van de drie sectoren waarin Écart Invest zich heeft gespecialiseerd, en waarin zij actief is met Schutte Bagclosures (sinds 2009), SFA Packaging (sinds 2014) en Doosopmaat.nl (sinds 2018). De investeringswijze van Écart Invest kenmerkt zich door een lange termijn focus (Écart is opgericht voor onbepaalde tijd), focus en inhoudelijke kennis van de drie sectoren (Verpakkingen, Dienstverlening en Software) en actieve betrokkenheid bij de bedrijven. 

De drie verpakkingsbedrijven zijn ieder actief in hun eigen marktsegment: zaksluitingen voor bakkerijen en industrie (Schutte Bagclosures), spuitgietverpakkingen voor voedselproducenten (SFA Packaging) en op maat gemaakte kartonnen verpakkingen (Doosopmaat). Operationeel zullen de drie bedrijven dan ook zelfstandig blijven opereren. Waar mogelijk en opportuun zal samenwerking worden gezocht om elkaar te versterken. Daarnaast zal actief worden gezocht naar geschikte overnamekandidaten in de drie bestaande marktsegmenten, om de bestaande positie hierin verder uit te bouwen. 

Het team van TailorPack Group zal worden gevormd door Niels L’Abée (algemeen directeur), Marco Groenewegen (group controller) en het team van Écart Invest (Leo Zijerveld, René van Rietschoten en Robbert Polman). Verder bestaat de directie van de drie verpakkingsbedrijven uit Arjan Kip (algemeen directeur Schutte Bagclosures), Jurgen Vugts (algemeen directeur Doosopmaat.nl) en Niels L’Abée (blijft algemeen directeur SFA).  

Per heden bedraagt de omzet van TailorPack Group 42 miljoen euro. Het doel is om in de komende jaren te groeien naar een omzet van 100 miljoen euro. Dit zal zowel worden ingevuld middels de realisatie van autonome groeimogelijkheden binnen de bestaande bedrijven, als middels overnames die hier goed bijpassen. 

Écart Invest is een investeringsmaatschappij welke in 1993 is opgericht voor onbepaalde tijd. Hierdoor is Écart een stabiele partner voor haar deelnemingen. Écart richt zich op de sectoren Verpakkingen, Software en Dienstverlening, zodat middels sectorkennis en actieve betrokkenheid waarde kan worden gecreëerd. Momenteel heeft Écart een geplaatst en gestort kapitaal van 54 miljoen euro. De deelnemingen van Écart hebben gezamenlijk 1500 werknemers, 200 miljoen euro omzet en 25 miljoen euro EBITA. Voor meer informatie, zie www.ecart.nl

Schutte Bagclosures is Europees marktleider op het gebied van het produceren, verkopen en ontwikkelen van sluitingen en bindmateriaal. In ruim 65 verschillende landen, verdeeld over alle vijf continenten, worden deze producten verkocht aan klanten in de voedingsmiddelen, landbouw, medische wereld en industrie. Voor meer informatie, zie www.schutte.nl

SFA Packaging is specialist in spuitgietverpakkingen, welke worden geleverd aan klanten in de Europese voedingsmiddelenindustrie. SFA levert toegevoegde waarde aan haar klanten omtrent geschiktheid, uitstraling en duurzaamheid van verpakkingen. Voor meer informatie, zie www.sfapackaging.com

Doosopmaat.nl is producent van kartonnen verzendverpakkingen, welke hoofdzakelijk worden verkocht middels webshops in Nederland, België en Duitsland. Deze dozen kunnen middels de unieke online doosconfigurator al vanaf één doos op maat worden besteld. Voor meer informatie, zie www.doosopmaat.nl.

 

Verpakkings­bedrijven Schutte Bagclosures, SFA Packaging en Doosopmaat.nl bundelen krachten binnen TailorPack Group