Over Écart

Écart legt de verbinding tussen ambities en de middelen om deze te realiseren

Over Ecart

In 1993 werd Écart voor onbepaalde tijd opgericht. Door deze onbepaalde looptijd is Écart een stabiele partner voor de lange termijn. Het management van Écart is exclusief verbonden en mede aandeelhouder. Samen met ondernemers bouwt Écart aan onderscheidende, sterke en gezonde bedrijven. Écart staat dan ook voor samen ondernemen en een duurzame samenwerking staat centraal.

Als betrokken partij en partner zijn wij actief betrokken. Wij creëren waarde en groei voor ondernemingen waarbij wij ondersteuning bieden met kapitaal, onze sectorkennis en competenties. Wij richten ons daarbij op drie sectoren: Dienstverlening, Verpakkingen en Software. Hierdoor brengen wij ons kapitaal, netwerk en kennis optimaal samen.

Binnen deze sectoren realiseren we samen met ondernemers waardecreatie door financiële processen te versterken, commerciële activiteiten te optimaliseren en bedrijfsprocessen te verbeteren. Daarnaast treden we graag op als sparringpartner bij het nemen van strategische beslissingen.

Hebben wij uw interesse gewekt?

Kerncijfers bedrijven

Werknemers: 1500

Omzet: €211 miljoen

EBITA: €25 miljoen

Ondernemingen laten groeien tot marktleiders

Onder investeren verstaan we: ondernemen met ondernemers. Door het scheppen van rust en helderheid op juridisch en financieel vlak, en met het aanbrengen van commerciële focus, ontstaat ruimte voor ontwikkeling en groei. Met ons uitgebreid netwerk en specifieke branche-expertise laten wij ondernemingen groeien tot marktleiders.

lopen op het strand

Samen op lange termijn werken aan waardecreatie

Wij richten ons op een stabiele samenwerking gericht op de lange termijn, waarbij wij deelnemen voor onbepaalde tijd. Dat is uniek en daarmee creëren wij stabiliteit. Wij zijn een betrokken partner. Transparantie, gelijkwaardigheid, wederzijds vertrouwen en respect zijn de pijlers voor onze samenwerking.

wandelen in de duinen

Het team van Écart

“Écart doet waar ze goed in is”

Commissarissen

Ir. L. Beins

Ir. L. Beins

Lex Beins (Technische Bedrijfskunde) o.a. founder van Pyton Communication Services en zat vervolgens in de Raad van Advies. Founder van Cheaptickets.nl. Ook heeft hij in de Raad van Advies Sound of Data gezeten. Momenteel is hij lid van de Raad van Bestuur van Profile Car, Tyreservice en lid van de Raad van Advies Check6 Wealth, een fin tech startup gericht op het ontwikkelen en aanbieden van SAAS reporting en monitoring software en services voor vermogens. Daarnaast is hij commissaris bij CM.com. Sinds december 2016 is hij commissaris bij Écart.

Drs. P.W. van der Does

Drs. P.W. van der Does

Pieter van der Does (Economie) was chief commercial officer bij betalingsverwerker Bibit Global Payment Services. In 2006 was hij mede-oprichter en CEO van Adyen, een leverancier gespecialiseerd in veilige betaalsystemen. Adyen is vanaf juni 2018 genoteerd aan de Amsterdamse beurs. Sinds juni 2017 is hij commissaris bij Écart.

Drs. J. ten Kate RA

Drs. J. ten Kate RA

Jan ten Kate (Business Economics en Registeraccountant) was partner bij PriceWaterhouseCoopers, CFO bij Acomo en momenteel werkzaam als senior advisor bij diverse bedrijven die o.a. actief zijn in beleggen, logistiek, warehousing en gezondheidszorg. Daarnaast is hij president-commissaris bij Eden Hotel Group. Sinds juni 2018 is hij commissaris bij Écart.

De aandeelhouders

Management, commissarissen en aandeelhouders brengen naast kapitaal ook een omvangrijk netwerk en waardevolle expertise in. De aandeelhouders van Écart zijn ondernemers met ruime praktijkervaring in sectoren als zakelijke dienstverlening, detailhandel, informatietechnologie, de financiële sector, metaal- en bouwnijverheid, de farmaceutische en de levensmiddelenindustrie. Met hun specifieke expertise en sectorkennis, kunnen zij worden betrokken bij de deelnemingen.

1993:
gestart met een fondsvermogen van 2,2 miljoen euro
1999:
emissie in nieuwe aandelen (2,2 miljoen euro)
2002:
emissie van 7,5 miljoen euro
2008:
emissie van 15 miljoen euro
2017:
emissie van 15 miljoen euro
2023:
emissie van 10 miljoen euro

Momenteel heeft Écart een geplaatst en gestort kapitaal van 54,3 miljoen euro in de aandeelhouderskring van 38 aandeelhouders. Het geplaatst en gestort kapitaal is grotendeels terugbetaald middels dividend. Vanaf oprichting realiseerde Écart een totaal cumulatief rendement per jaar van 10% netto voor de aandeelhouders (na aftrek van alle kosten).