De jaren 2012 tot 2016 hebben in het teken gestaan van de juridische procedure in de USA welke door Schutte bagclosures Inc. in New York is aangespannen tegen KwikLok. KwikLok verweerde zich tegen Clipps entree in de US markt gebruikmakend van haar Trademark.

Op 14 juni 2016 heeft Schutte, na 4 jaar procederen gelijk gekregen en is het merk van KwikLok in de US doorgehaald. Dit betekent dat in 2017 Schutte vrije toegang heeft verkregen tot de grootste zaksluitingen markt ter wereld.

Het Hoger Beroep, aangetekend door KwikLok, is op 2 november 2017 door Schutte gewonnen. Na dit Hoger Beroep zijn er geen bezwaar mogelijkheden meer voor KwikLok. KwikLok is recent door de rechter veroordeeld tot betaling van $ 7.973,- als bijdrage in donze kosten van het Hoger Beroep.

Het jaar 2017 is het eerste jaar dat er Clipops omzet in de USA is gerealiseerd, in totaal € 391,-. Voor 2018 is het plan de omzet in Amerika te verdubbelen tot € 832,-.

Amerika zal op termijn voor Schutte een tweede kerngebied kunnen worden en zal door een sterke groei op korte termijn de top 5 van Schutte landen binnenkomen.

Aandachtspunt is de marge die door de aanhoudende dollar zwakte (1 Euro = 1,24 US$ op moment van schrijven) onder druk staat en in 2017 6,9% bedraagt.

De verdubbeling van de omzet in 2018 wordt met vertrouwen tegemoet gezien door de distribureurs PRI en NNZ, ondanks enkele initiële kwaliteit probelen die ervaren zijn.

Schutte verkrijgt vrije toegang tot de grootste zaksluitingen markt ter wereld