Schutte bagclosures B.V. heeft op 6 april 2016 alle aandelen overgenomen van Klaus Martin Clipbänder GmbH, gevestigd te Hohenfels in Duitsland.

Schutte bagclosures B.V. is de Europese specialist en marktleider in zaksluitingen voor bakkerijen, voedingsindustrie, industriële en agrarische markten, als ook de plastic zakken industrie. Clipband Original™ in kunststof en papier, Clipband Xtragrip®, ClipStrip®plus, U-Clips, Clipps®, Twist Ties™, Multiplast™, Thermolock® en Drillbinders zijn een paar voorbeelden van het uitgebreide assortiment. Met 55 medewerkers en verkopen in meer dan 50 landen, is Schutte uitgegroeid tot een mondiale speler, bekend om zijn kwaliteit, betrouwbaarheid en optimale service.

Klaus Martin Clipbänder GmbH is een specialist in de ontwikkeling en productie van Clipband, kunststof en papier, op rol, afgekapt en als U-Clip, voornamelijk voor bakkerijen en de voedingsindustrie. Met een uitgebreid scala van standaard en op maat gemaakte Clipband van uitstekende kwaliteit, heeft Klaus Martin Clipbänder GmbH een sterke marktpositie verkregen in Duitsland en in het buitenland.

Schutte bagclosures is – met Europese vestigingen in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Italië –  goed gepositioneerd om haar klanten optimaal te bedienen. De overname van Klaus Martin resulteert in een verbeterde leverbetrouwbaarheid en beschikbaarheid van Clipband, zowel in kunststof als in papier. Het succesvolle “leveren uit voorraad” beleid van Schutte komt ook beschikbaar voor de Klaus Martin Clipbänder GmbH klanten.

De heer Klaus Martin blijft verantwoordelijk voor Klaus Martin Clipbänder GmbH in Hohenfels. De grote diversiteit van het machinepark maakt het mogelijk klant specifieke en op maat gemaakte toepassingen flexibel te produceren. De samenvoeging van zowel ervaring als expertise in productontwikkeling en productie van Clipband biedt de beste basis voor nieuwe kansen. Het verkoopteam Duitsland zal bestaan uit mevrouw Heike Maas (customer service) en de heer Klaus Martin. Vanuit Viersen en Hohenfels zullen zij de klanten bedienen.

Schutte bagclosures realiseert overname van Klaus Martin Clipbänder GmbH