Per 1 september jl. heeft Schutte bagclosures B.V. het aantal Europese verkoopkantoren uitgebreid met een vestiging in Frankrijk en een vestiging in Italië. Met de uitbreiding beschikt het Nederlandse bedrijf, gevestigd in Uden, nu over vijf verkoopkantoren wereldwijd.

Schutte bagclosures is de Europese marktleider op het gebied van zaksluitingen voor onder andere bakkerijen, de voedingsindustrie, industriële en agrarische markten en de plastic-zakkenindustrie. Naast de hoofdvestiging en productielocatie in Nederland, beschikt het bedrijf over een kantoor in Duitsland, een kantoor in de Verenigde Staten en sinds 1 september de kantoren in Italië en Frankrijk. Met 50 medewerkers en export naar meer dan 60 landen over de hele wereld, is Schutte uitgegroeid tot een mondiale speler in bind- en sluitmateriaal.

Eigen taal spreken
Het openen van eigen vestigingen in Frankrijk en Italië past uitstekend binnen de internationale strategie die Schutte hanteert. Wout Abbenhuis, directeur van Schutte: “Bij verkoop en service vinden wij het belangrijk om mensen in hun eigen taal aan te kunnen spreken. Dat werkt beter wanneer we niet alleen opereren vanuit Nederland, maar ook gebruik kunnen maken van onze eigen verkooppunten in het buitenland. Het openen van eigen vestigingen in onze kernlanden, is dan ook een vanzelfsprekend gevolg van ons beleid.”

Vertrouwde gezichten, heldere en eenduidige dienstverlening
Om de verkooppunten te kunnen realiseren, heeft Schutte de activiteiten van voormalige agentschappen in Frankrijk en Italië overgenomen. “Wij werken al vele jaren succesvol met de mensen van deze agentschappen samen”, zegt Abbenhuis. “Door de overname staat Schutte dichter bij de klant, terwijl tegelijkertijd dezelfde mensen de verkoop van onze producten blijven realiseren. Voor onze klanten betekent dat dus zakendoen met vertrouwde gezichten, terwijl we nu overal het gehele Schutte-assortiment bieden, met dezelfde heldere en eenduidige dienstverlening. De ambitie is om het productenpakket verder uit te breiden.”

De nieuwe verkoopkantoren zijn gevestigd in Martigues (Frankrijk) en Trissino (Italië). Voor meer informatie kunt u kijken op www.schutte.nlwww.schutte-france.fr of www.schutte-italia.it.

Schutte bagclosures breidt Europees verkoopnetwerk uit