SFA Packaging

Directie:

Niels L’Abée

Activiteit:

Leverancier van spuitgietverpakkingen

 

Website: www.sfa.nl
Start participatie: 2014

SFA Packaging B.V. (“SFA”) is leverancier van spuitgietverpakkingen aan met name de middelgrote foodbedrijven in de Benelux. Het succes van het in Middelharnis gevestigde SFA berust op twee pijlers: standaard verpakkingen en tailormade verpakkingen. De tailormade concepten omvatten unieke spuitgietverpakkingen afgestemd op de visie en wensen van de klant. SFA houdt daarbij eveneens het kostprijs-technische aspect van de verpakking nauwlettend in de gaten. Het one-seal sluitconcept, de spuitgietverpakking met barrière (IML) en de skinny pack zijn verpakkingsoplossingen welke door SFA worden vermarkt.

Écart is op 22 januari 2014 een participatie aangegaan met SFA. Directe aanleiding was het aantrekken van MBI-management dat op termijn de algemeen directeur, de heer Willem-Arie den Hertog, zou vervangen. Sinds de participatie is Écart – samen met de heer Den Hertog – actief op zoek gegaan naar een gemotiveerde Management Buy-In kandidaat met affiniteit voor de foodmarkt. Écart heeft hiertoe dezelfde – beproefde – werkwijze aangehouden als bij de participaties in Schutte Bagclosures en Lifehammer Products: Écart verwerft een meerderheidsbelang in de onderneming en zoekt een directie die zich zal inkopen, waarna Écart haar aandelenbelang terugbrengt.

In Niels L‘Abée vond Écart de juiste MBI-kandidaat, hij is in mei 2014 als directeur toegetreden en verwierf een belang in SFA Packaging.