Prevermo

Directie:

André Bakker
Buck Jüch

Activiteit:

Integrale Dienstverlening op het gebied van duurzame inzetbaarheid van medewerkers

 

 

Website: www.prevermo.nl
Start participatie: 2016

Prevermo Groep B.V. is een initiatief van de heren Bakker, Jüch en Écart Invest. Insteek van Prevermo is om door middel van zowel acquisities als autonome groei een speler van formaat te worden in de markt van Duurzame Inzetbaarheid en daarbinnen meer specifiek gericht op preventie, verzuim en arbeidsmobiliteit. Doelstelling is om via landelijke dekking integrale inzetbaarheids oplossingen aan te bieden aan de markt. Écart draagt bij aan deze ambitie.

Prevermo realiseerde op 27 mei 2016 haar eerste acquisitie: AMK re-integratie (Utrecht). AMK richt zich volledig op spoor 2 re-integratie en outplacement. Deze overname werd gevolgd door een aantal kleinere overnames in datzelfde werkveld waarbij activiteiten op het gebied van loopbaancoaching werden toegevoegd. In 2017 worden deze bedrijven samengevoegd onder de naam Amplooi. 

De acquisitie van De Bedrijfspoli, de eerste op het gebied van arbodienstverlening, is in oktober 2016 gerealiseerd. De Bedrijfspoli is een gecertificeerde arbodienst met eigen spreekuurlocaties in Nijmegen en ‘s-Hertogenbosch. Daarnaast werken de eigen bedrijfsartsen, coaches en adviseurs ook op de locatie(s) van de klanten. De Bedrijfspoli begeleidt organisaties met het opstellen van hun verzuimbeleid, de verzuimbegeleiding en het bevorderen van medewerkerkracht van organisaties. De overname van deze arbodienst versterkt de mogelijkheden van Prevermo om met professionals bezig te zijn met de begeleiding en re-integratie van  (zieke) werknemers naar het werk. In 2018 volgde een tweede overname op arbogebied door overname van Rienks Arbodienst. Een landelijke organisatie die bekend staat om haar kwaliteit van dienstverlening.

In 2018 betrad Prevermo ook het terrein van arbeidsdeskundige onderzoeken door de overname van A-REA.  De aanwezige arbeidsdeskundigen spelen een belangrijke rol in het verzuimproces, vooral door het vertalen van de belastbaarheid van cliënten naar mogelijkheden in een re-integratieproces. Inmiddels is A-REA omgedoopt tot ADEA. 

Juist omdat Prevermo niet alleen gelooft in deskundige verzuimbegeleiding, maar vooral ook in het voorkomen van verzuim, werd in 2018 Adaptics Health & Performance overgenomen. Door de toevoeging van deze organisatie zal idealiter het zwaartepunt van de organisatie verschuiven van curatie naar preventie.

In 2019 werden geen overnames gedaan maar ging de aandacht uit naar de integratie van individuele BV’s en het oprichten van een Shared Service Center.

In 2020 is de acquisitiestrategie opgepakt door overname van TrajectConsult Groep, wederom een arbeidsmobiliteitsbedrijf. Begin 2021 werd dit gevolgd door de overname van OnzeCoach. Dit is een coachingplatform waar een veelheid van coachingsdiensten centraal worden aangeboden aan grotere (landelijke) organisaties. Deze overname komt tegemoet aan de wens om nog meer individuele interventies te kunnen aanbieden.

“Onze eerdere gezamenlijke vennootschap 5D heeft plaatsgemaakt voor Prevermo. In beide gevallen is sprake van een samenwerking tussen management en participatiemaatschappij. In Écart hebben wij een partner gevonden die onze overnames mogelijk heeft gemaakt. Écart verschaft ons de ruimte om te ondernemen.”

André Bakker en Buck Jüch

“André Bakker en Buck Jüch hebben een goed track record, investeren zelf in de onderneming en zij vullen elkaar goed aan. Daarmee is een goede basis gelegd om Prevermo door te laten groeien.”

Rolf Metz