PlanGo

Directie:

Tom Tijssen
Bram Jetten
Écart

Activiteit:

SaaS-software

 

Website: www.rijschoolsoftware.nl
Start participatie: 2023

Den Haag / Nijmegen3 oktober 2023 – Écart en PlanGo maken vandaag bekend dat Écart een meerderheidsbelang heeft verkregen in PlanGo. Deze marktleider op gebied van ERP-software voor rijscholen levert een SaaS-dienst waardoor planning, boekhouding en communicatie tussen rijschool, instructeur en leerling wordt vereenvoudigd. Door de krachten van Écart te bundelen met die van het huidige management ontstaat een sterkere combinatie voor groei.

Het bedrijf is in 2011 gestart en beschikt over een management met een sterk technisch- en commercieel trackrecord. PlanGo levert een kwalitatief hoogstaande en gebruiksvriendelijke SaaS-dienst waarbij de afgelopen jaren verschillende modules zijn geïntroduceerd. Zo is in 2021 gestart met het aanbieden van theorie in de app om de leerling optimaal voor te bereiden op het examen. Ook staan er nieuwe producten klaar. De komende jaren zal hieruit, naast de toename van het aantal rijscholen, omzetgroei bewerkstelligd worden.

Sander Takken van Écart: SaaS is een van de speerpuntsectoren waar wij ons op richten. Het is een sector waar wij veel kansen blijven zien en bovendien ervaring en knowhow in hebben om ondernemers echt goed te kunnen ondersteunen op de lange termijn. Binnen de sector zoeken we naar ondernemers met een uitstekend trackrecord die door willen. PlanGo voldoet hieraan en heeft de afgelopen jaren aanzienlijke groei getoond in zowel omzet als winstgevendheid. Dit is gevolg van het feit dat PlanGo de meest gebruiksvriendelijke software in de markt heeft waarbij het management sinds oprichting heeft geluisterd naar de behoeftes van de klant. Daarmee is PlanGo nu gereed om haar marktaandeel te vergroten. Wij kijken er naar uit om de onderneming te ondersteunen in haar verdere groei.”

“Wij hebben sinds de start het doel gehad om een app te creëren die op grote schaal het begeleiden en het halen van een rijbewijs vereenvoudigt. Door intensief met rijscholen en instructeurs samen te werken zijn we zover gekomen,’ zegt Tom Tijssen, mede-oprichter van PlanGo, “We zien veel mogelijkheden en kansen voor de branche, dat vraagt ook om een aandeelhouder met een onbeperkte horizon. Als evergreen fund investeert Écart voor de lange termijn en committeert zich voor onbepaalde tijd. Met de steun van Écart zullen wij onze strategie verder uitrollen. Het hebben van een betrokken aandeelhouder, die zich verdiept in de markt komt daarbij zeer goed van pas.”

PlanGo werkt voor meer dan 1.600 rijscholen en ruim 250.000 leerlingen maken gebruik van de app om hun rijbewijs te halen.