IT ondernemer Hessel Kuik is per 1 juli 2015 gestart als algemeen directeur van Minox Software (1983). Zijn voorganger Ton Janssen blijft als commissaris betrokken bij de vennootschap. Commercieel directeur Paul Brouwer blijft in functie. Janssen en Brouwer behouden samen een aandeel van 20% in de onderneming. Hessel Kuik, die eveneens een belang verwerft in Minox, beschikt over bewezen financiële en IT kennis, heeft ruime managementervaring en is gemotiveerd om de stevige marktpositie van Minox verder uit te bouwen.

Ecart investeert sinds december 2014 als meerderheidsaandeelhouder in Minox. Deze deelneming past in het beleid van Écart om meer kapitaal te investeren in informatie- en communicatietechnologie. Zo behoren Login Consultants en ShipitSmarter eveneens tot de participatieportefeuille van Écart.

Écart ziet goede groeimogelijkheden voor Minox. De komende periode gaat de aandacht uit naar versterking van de commerciële slagkracht en naar de ontwikkeling van cloud modules, als aanvulling op de nieuwe generatie administratieve cloud software die Minox in 2014 lanceerde. Met name voor een boekhoudpakket heeft de Minox cloud software vele voordelen: altijd en overal beschikbaar, platform-onafhankelijk en geen zorgen meer over versiebeheer en het maken van back-ups. Accountants kunnen beter samenwerken met de klant en meer toegevoegde waarde bieden. Voor de ondernemer zijn de cloud modules eveneens een aantrekkelijke oplossing.

Minox Software heeft nieuwe algemeen directeur