Algemeen directeur Hessel Kuik van Bizcuit Holding B.V., de moederonderneming waar Minox B.V. en sinds 2017 ook Bizcuit B.V. onder vallen, heeft per 31 december 2017 via een management buy-out alle aandelen overgenomen van Écart Invest en commercieel directeur Maurice van Gaalen.

Minox ontwikkelt en verkoopt al ruim 30 jaar accounting oplossingen voor het MKB. Minox bedient ruim 500 accountants- en administratiekantoren in de Nederlandse markt en daarnaast nog circa 5.000 directe klanten. Mede gefinancierd door Écart, hebben de heren Kuik en Van Gaalen de afgelopen 2,5 jaar een succesvolle modernisering en transformatie doorgevoerd op technisch, organisatorisch en innovatief vlak van de onderneming.

Zo is begin 2017 Bizcuit (‘biz kit’) toegevoegd aan het productportfolio, een app die ondernemers in staat stelt om mobiel bonnen in te sturen, betalingen te doen en banksaldo en -transacties in te zien. Uniek in Nederland is dat facturen met Bizcuit rechtstreeks vanuit de administratie betaald kunnen worden met een vingerafdruk, waarbij inloggen in internetbankieren niet meer nodig is. Bizcuit heeft koppelingen met alle Nederlandse banken van naam. In 2018 zal ook een cloud ERP oplossing op de markt gebracht worden, een zeer flexibel systeem voor MKB handels- en productiebedrijven. Naast een Minox koppeling, zal een geïntegreerde realtime Business Intelligence (BI) deel uitmaken van deze oplossing.

De buy-out geeft algemeen directeur Kuik de mogelijkheid om vanuit de nieuwe vestiging versneld eigentijdse accounting platform innovaties te lanceren die ondernemers en accountants in staat stellen efficiënt en effectief geld-, boekhoud- en informatiestromen te managen. Zonder haar basis dienstverlening in accounting software uit het oog te verliezen, zal de toekomstige strategie van de onderneming nog meer focussen op het inspelen op de veranderende behoeften en gebruiken van haar bestaande klanten en nieuwe klantgroepen.

Minox gaat zelfstandig verder na management buy-out