In de Tros Radar uitzending van 8 september 2014 hebben gebruikers, waaronder de racetweeling Coronel, zes verschillende veiligheidshamers getest op gebruiksvriendelijkheid. De LIFEHAMMER EVOLUTION kwam als beste uit de test. De LIFEHAMMER CLASSIC eindigde op nummer 3 in de gebruikerstest.

Uit de test bleek eens te meer dat de LIFEHAMMER EVOLUTION de ultieme veiligheidshamer is. De hamer is eenvoudig te gebruiken door volwassenen en kinderen. Door de vlakke bovenzijde van deze veiligheidshamer tegen de zij- of achterruit van de auto te drukken, komt een ultra-harde keramische hamerkop uit de behuizing. Deze verbrijzelt moeiteloos het glas en keert automatisch weer terug in de beginstand. Dankzij het bijgeleverde QUICK CLICK systeem kan deze veiligheidshamer eenvoudig en snel bevestigd worden aan de binnenzijde van de autodeur. Ook voor montage aan het middenconsole zijn er goede hulpmiddelen, zoals de EASY FIX en PRO ADAPTER.

De LIFEHAMMER CLASSIC is afkomstig uit dezelfde familie. Deze bestaat uit een dubbele hamerkop met aan weerskanten een scherpe punt van gehard staal en een geïntegreerde gordelsnijder. Deze glow in the dark veiligheidshamer wordt geleverd met houder die met twee montagepennen is vast te zetten. Bezoek voor deze en andere Lifehammer veiligheidsproducten de website: http://www.lifehammerproducts.com.

In de gebruikerstest van Radar werd – naast de Lifehammer – ook de werking van vier andere merken getest: Resqme, CRKT Exittool, Action en de ELRO Hammer. Tijdens de test hebben drie consumenten uit het Radar testpanel in totaal 18 autoruiten ingeslagen. Daarnaast hebben de gebroeders Coronel 12 ruiten ingeslagen. De testpersonen hebben eveneens geprobeerd om 30 gordels door te snijden.

De Radar test was een gebruikstest en geen wetenschappelijke test of een test welke door een erkende technische keuringsinstantie werd uitgevoerd. Wat overigens wel duidelijk werd dat de noodhamers van enkele geteste merken niet optimaal werken. Sommige hamers snijden de gordels niet goed door. Bij enkele andere hamers kostte het de testpersonen heel veel moeite om de autoruit te breken of lukte dit helemaal niet.

Lifehammer Evolution: de nummer één in de Radar-gebruikerstest