Al te gulle studenten achter de bar die gratis biertjes weggeven, kost menig café-eigenaar zijn winst. De sector zocht tot op heden niet intensief naar een automatiseringsoplossing, maar de huidige crisis maakt actie noodzakelijk.

„In de horeca zijn de laatste 10 tot 15% van de omzet cruciaal om winst te maken”, zegt directeur Paul Kragten van Van Duijnen. Van Duijnen levert automatiseringssystemen waarbij het aantal glazen bier dat wordt getapt, met een sensor wordt geturfd. Het systeem wordt inmiddels gebruikt door zo’n 150 horecagelegenheden in Amsterdam. Van de Ziggo Dome tot aan bowlingbaan Knijn. Afgelopen weken heeft Kragten presentaties gehouden voor cafébazen. “Ze vielen stil toen ik de rekensommetjes maakte. Het scheelt al snel EUR 30.000 voor een café, disco of restaurant met een jaaromzet van EUR 400.000. Je praat dan wel over aanzienlijke bedragen.

bron: De Financiële Telegraaf d.d. 29 januari 2013

Horeca winstgevender met tapautomatisering van Van Duijnen