De beveiligingsbranche verkeert al enige tijd in zwaar weer. De omzet daalde in 2013 met 4 procent en het aantal medewerkers in de branche daalde met maar liefst 7%. De omzetdaling doet zich ook voor bij een groot aantal van de Top 10 spelers in de markt van Particuliere Beveiligings Organisaties.

Uitzondering op deze negatieve trend is de Fair Groep die een omzetstijging in de beveiliging van maar liefst 25,8% laat zien. Door de groei in de regio Utrecht en de overname van Protect Eye Nederland weet Fair Groep zich te onderscheiden in deze lastige markt. In de landelijk Top 10 stijgt Fair Groep daarmee van positie nummer 8 naar positie nummer 6. Dit is des te meer bijzonder omdat Fair zich heeft toegelegd op een aantal regio’s waarbij de randstad wordt ontlopen. Het is juist die positionering die bij de klanten aanslaat. Veiligheid wordt steeds meer geassocieerd met een regionale beveiliger dan met een grote landelijke organisatie. Naast de regionale focus wordt de groei voornamelijk gerealiseerd door verdere specialisatie op surveillance-activiteiten, veelal op bedrijventerreinen.

De Fair Groep is een bedrijf met bewakings-en receptiediensten  met een grote klantenkring in Flevoland, Gelderland, Overijssel, Utrecht en Brabant. De organisatie is ingericht op regionale focus, dat wil zeggen dat ieder regiokantoor eigen commerciële en operationele verantwoordelijkheid heeft.

Fair Groep verbetert omzet ongeacht krimpende markt