In de persoon van Arjan Kip (49) heeft Schutte Bagclosures BV een nieuwe directeur gevonden die de onderneming commercieel gaat leiden en de internationale markten verder zal uitbouwen.

Schutte, met vestigingen in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië en Amerika, is marktleider op het gebied van het produceren, ontwikkelen en verkopen van sluit- en bindmateriaal. Het producten scala bevat onder andere Clipband, Clipps, Twist Ties en ClipStrip plus De producten worden gebruikt in met name de voedingsindustrie, maar ook in de agrarische en industriële sector. Vanuit de fabriek in Uden worden de diverse zaksluitingen geleverd aan meer dan 60 landen in de wereld. Naast traditionele zaksluitingen produceert de onderneming ook de munten die gebruikt worden op festivals.

Europees marktleiderschap is een positie die Schutte al menig jaren heeft en die verder verstevigd is door diverse overnames in de afgelopen jaren. Sinds twee jaar is de stap naar Amerika gemaakt nadat Schutte een jarenlang dispuut omtrent onjuist gebruikt merkrecht in haar voordeel heeft beslecht. Dit biedt Schutte grote kansen op de Amerikaanse markt, daarnaast zal er ook een sterke focus zijn op Azië en Afrika.

Bertil Bruisten: “Met zijn jarenlange ervaring in onder andere de tape-industrie, ziet Schutte Arjan Kip als de ideale man om de groei te versnellen en het introduceren van nieuwe producten waarmee Schutte haar positie als innovatief bedrijf kan behouden.”

De heer Kip heeft zich tevens als aandeelhouder verbonden aan de onderneming. Dit past in het profiel dat Écart als investeringsmaatschappij nastreeft, namelijk kwalitatief goed management dat tevens financieel betrokken is. Sinds 2009 is Écart aandeelhouder in Schutte. Met Écart heeft Schutte een langjarige partner aan boord die tevens gespecialiseerd is in de verpakkingssector.

Arjan Kip: “Schutte is een mooi bedrijf met ambitie en meer dan voldoende kansen voor nu en in de toekomst. Wat mij aanspreekt is het team achter de onderneming, het internationale karakter en een voor mij bekend businessmodel. Ik ga met veel plezier aan de gang!”

Samen met de heren Abbenhuis en Bruisten zal de heer Kip het directieteam van Schutte vormen. Sinds 2009 is de onderneming gegroeid van EUR 9,0 miljoen omzet naar circa EUR 15,0 miljoen in 2018. De onderneming heeft als doel om de komende jaren door te groeien richting de EUR 20,0 miljoen met zowel de traditionele producten als door introductie van haar bio-based producten.

Europees marktleider in zaksluitingen versterkt directieteam