Op 6 november heeft Écart Invest 1 B.V. een participatie gerealiseerd in Doosopmaat.nl. Dit is het derde verpakkingsbedrijf waarin Écart heeft geïnvesteerd. Écart heeft nu in totaal zo’n  EUR 12 miljoen in deze sector gestoken.

Doosopmaat.nl is een dozenfabrikant die levert aan het midden- en kleinbedrijf. Dit bedrijf is 16 jaar geleden opgericht door de heer J. Knulst. Laatstgenoemde houdt een minderheidsbelang, hij blijft directeur tot een opvolger is gevonden. Daarna wordt hij commissaris en blijft hij betrokken als aandeelhouder.

Door het online aanbieden van kleine series op maat gemaakte dozen wist het bedrijf zich te onderscheiden van andere leveranciers. Al 5 jaar op rij wordt  het bedrijf bekroond met de FD Gazelle Award, een prijs voor de snelst groeiende bedrijven in Nederland. Écart heeft een lange termijn horizon en wil het bedrijf ondersteunen met de verdere groei. De heer L. Zijerveld van Écart geeft aan dat de marketing wordt geïntensiveerd. ‘We intensiveren de marketing en gaan met verkoopteams de boer op.’ Door dozen op maat te produceren, ook in kleine oplages, voorziet hij afzetpotentieel in het mkb in Nederland. Daarna komen andere landen aan de beurt.

Doosopmaat.nl valt binnen de speerpuntsector Verpakkingen van Écart. Écart heeft sinds 2009 een belang in Schutte, een fabrikant van zaksluitingen. Daarnaast heeft zij reeds 5 jaar een belang in SFA Packaging, een leverancier van spuitgietverpakkingen.

Écart verwerft een meerderheidsbelang in dozenfabrikant Doosopmaat.nl