Écart Invest 1 BV (“Écart”) heeft haar belang in Lytho BV (“Lytho”) verkocht aan het Amerikaanse InMotionNow, Inc. (“InMotionNow”). Écart verwierf in 2018 een meerderheidsbelang in Lytho en verstrekte groeifinanciering. Lytho en InMotionNow gaan hun krachten bundelen op het gebied van marketing software.

Lytho biedt marketing en brand managers een SaaS-platform waarin ze online kunnen samenwerken op het gebied van branding, digital asset management en create & publish. Écart is in augustus 2018 toegetreden als aandeelhouder van Lytho (destijds Sabern BV) waarbij bestaande aandeelhouders zijn uitgekocht. Daarnaast is €1,25 miljoen groeifinanciering verstrekt ten behoeve van de ontwikkeling van het nieuwe gelijknamige platform en het uitbouwen van de commerciële organisatie. De directie bestond uit Niels Bouwman, Moniek Hop en Écart. Niels Bouwman en Moniek Hop blijven na overname actief als directeur van Lytho.

Écart investeert voor lange termijn binnen de sectoren ICT (SaaS), Verpakkingen en Dienstverlening. Binnen ICT focust Écart op B2B SaaS-bedrijven. Écart investeert binnen deze sectoren in meerderheidsbelangen en is actief betrokken is in de rol van mededirecteur, waarin het nauw samenwerkt met het dagelijkse management.

In haar rol als mededirecteur bij Lytho is Écart bij Lytho nauw betrokken geweest op het gebied van financiën, managementinformatie, commerciële strategie en voortgang, personele organisatie, softwareontwikkeling, marketing, branding en juridische zaken.

Gedurende de investeringsperiode van Écart heeft Lytho succesvol het gelijknamige SaaS-platform ontwikkeld en gelanceerd, is het bedrijf gerebrand van Sabern naar Lytho, is de commerciële organisatie uitgebouwd en zijn nieuwe klanten aangetrokken wat heeft geresulteerd in significante omzetgroei.

InMotionNow biedt marketeers een SaaS-platform voor Creative Project Management. InMotionNow en Lytho bieden complementaire SaaS-platforms waarmee ze elkaar gaan versterken in hun aanbod aan klanten.

Écart heeft haar gehele belang verkocht en een goed rendement behaald op haar investering in Lytho.

Écart verkoopt haar belang in Lytho aan InMotionNow