In juni 2016 verwierf Écart Invest 1 B.V. (“Écart”) een participatie in Zorg Invest B.V. (“Zorg Invest”). Directeur-oprichter Wim Smit behield een meerderheidsbelang in de onderneming, Écart verwierf een minderheidsbelang.

Zorg Invest is marktleider in kwaliteitsmetingen in de zorg met haar dochtermaatschappij Medical Research Data Management B.V. Daarmee levert zij een wezenlijke bijdrage aan Value Based Healthcare: het leveren van betaalbare en kwalitatief goede zorg waarbij de patiënt centraal staat. Value Based Healthcare wordt wereldwijd gezien als dé oplossing om de explosieve stijging van de zorgkosten te voorkomen. Dit model berust op drie pijlers: kwaliteit, kosten en (door de patiënt gerapporteerde) uitkomsten.

In december 2017 fuseerde Zorg Invest met Logex Holding B.V. en ontstond Logex Group B.V. Logex combineert geavanceerde modellen en best-in-class technologieën om tot heldere inzichten te komen over de performance van zorginstellingen. De modellen van Logex ondersteunen medische en financiële professionals bij het maken van objectieve en data-gedreven beslissingen voor het optimaliseren van de bedrijfsvoering. De samenwerking is een logische reactie op de vraag van zorgaanbieders, professionals, patiënten en andere stakeholders naar beter inzicht en praktische tools op het gebied van doelmatigheid en patiëntwaarde.

In oktober 2018 sloten twee branchegenoten zich aan. Ivbar is gevestigd in Stockholm en is vooral bekend van de geavanceerde bekostigings- en contracteringsmodellen in de zorg. Prodacapo is gevestigd in Helsinki en is expert in activity-based costing en regionale performance metingen in de zorg. Prodacapo is actief in Finland, Zweden, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk.

Écart verkocht in deze transactie haar gehele belang en realiseerde een bovengemiddeld rendement op haar investering in Zorg Invest.

Écart verkoopt haar belang in Logex Group B.V